Komende concerten

De concerten van 14 maart in Wilp en 20 maart in de Pieterskerk te Utrecht moesten helaas afgelast worden wegens het corona-virus. Hieronder met enig optimisme de nieuwe data:

Wilp, Dorpskerk, zaterdagavond 20 juni, 20.15. Toegangsbewijzen voor 14 maart blijven geldig en er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Utrecht, Pieterskerk, zondagmiddag 21 juni, 15.00. Toegangsbewijzen voor 20 maart blijven geldig en er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Een bijna geheel Engelstalig passieprogramma met koormuziek uit de 20e en 21e eeuw. In deze deels bekende en deels onbekende composities klinken eeuwenoude teksten. Hedendaagse componisten zoals Howells (Requiem), Sanders (The Reproaches), Macmillan (Strathclyde Motets) en Pärt (Triodion) hebben ieder op eigen wijze iets nieuws toegevoegd aan een lange traditie.

♫ ♫ ♫

In september gaat het koor enkele dagen op bezoek bij het Madrigalchor Weimar, mét optreden.

Op 25 oktober in Rheden en op 1 november in Utrecht (Gertrudiskapel) geven we een concert, gebaseerd op voorgaande reis. Programma: o.a. werk van Ton de Leeuw, Juhan Liiv, Rudolph Mauersberger, Andrej Makor, Claudio Monteverdi, Heinrich Schütz en Eric Whitacre.

 

Jubileumjaar! In 2021 bestaat het Utrechts Vocaal Ensemble 75 jaar.
Niemand van de huidige zangers heeft de oprichting meegemaakt, we waren nog niet eens geboren, maar dat verhindert ons niet er een feestje van te maken! Met onder meer een concert voor kinderen op 24 januari, op 12 maart een duoconcert met Capella Sacelli, op 5 en 6 juni jubileumconcerten met o.a. werk uit eigen gelederen en in november de uitvoering van Sint-Maarten- en Sint-Nicolaas-cantates.
T.z.t. meer informatie.

Bericht per e-mail ontvangen? Dat kan. Stuur een bericht naar info@utrechtsvocaalensemble.nl.

 

 

Ja, dat komt nog…