Komende concerten

De concerten van 14 maart in Wilp en 20 maart in de Pieterskerk te Utrecht moesten helaas afgelast worden wegens het corona-virus. Met enig optimisme stelden we ze in overleg met de locaties uit tot 20 en 21 juni.
Helaas, we hebben moeten besluiten de concerten en dit programma definitief te annuleren. Het ontbreekt ons aan repetitietijd om goede uitvoeringen te bieden.

De eerstvolgende concerten met een nieuw programma vinden ijs & corona dienende plaats op 25 oktober in Rhenen en op 1 november in Utrecht, zie onder.

Heavenly Signals was een bijna geheel Engelstalig passieprogramma met koormuziek uit de 20e en 21e eeuw. In deze deels bekende en deels onbekende composities klinken eeuwenoude teksten. Hedendaagse componisten zoals Howells (Requiem), Sanders (The Reproaches), Macmillan (Strathclyde Motets) en Pärt (Triodion) hebben ieder op eigen wijze iets nieuws toegevoegd aan een lange traditie.
Howells’ Requiem wordt verwerkt in een volgend programma. Wellicht andere stukken ook.

Kopers van toegangsbewijzen hebben inmiddels bericht gekregen over retourbetaling toegangsbewijzen.
Let op, wie geen retourbetaling aanvroeg heeft met deze toegangsbewijzen ook toegang tot de optredens van 25 oktober (Rheden) en 12 maart (Utrecht).

♫ ♫ ♫

In september zou het UVE ijs & corona dienende enkele dagen op bezoek gaan bij het Madrigalchor Weimar, mét optreden. Helaas gaat dit bezoek wegens het virus niet door.

♫ ♫ ♫

Wat naar wij optimistisch aannemen wél doorgaat:

Op 25 oktober in Rheden en op 1 november in Utrecht (Gertrudiskathedraal) geven we een concert, met o.a. werk van Ton de Leeuw, Juhan Liiv, Rudolph Mauersberger, Andrej Makor, Claudio Monteverdi, Heinrich Schütz en Eric Whitacre.
Het optreden op 1 november is gratis toegankelijk; gift na afloop.

Jubileumjaar! In 2021 bestaat het Utrechts Vocaal Ensemble 75 jaar.
Niemand van de huidige zangers heeft de oprichting meegemaakt, we waren nog niet eens geboren, maar dat verhindert ons niet er een feestje van te maken! Met

– op 24 januari tweemaal een concert voor kinderen, Leidsche Rijn, Utrecht,

– op 12 maart een duoconcert met kwartet Capella Sacelli,

– op 5 en 6 juni jubileumconcerten met o.a. werk uit eigen gelederen en

– op 7 en 13 november de uitvoering van Sint-Maarten- en Sint-Nicolaas-cantates.
T.z.t. meer informatie.

Bericht per e-mail ontvangen? Dat kan. Stuur een bericht naar info@utrechtsvocaalensemble.nl.

Ja, dat komt nog…

En verder:
– bestaat Utrecht dan 900 jaar
– en organiseert Zimihc in juli 2022 Utrecht Zingt festival Leading Voices

Schuiven naar boven