2020

Op zondag 1 november in Utrecht (Gertrudiskathedraal) gaven we twee concerten met hetzelfde programma, om 14.30 en 16.15, getiteld I Will Fear No Evil.
Het optreden werd herhaald i.v.m. beperkte toegang wegens coronamaatregelen en was gratis toegankelijk; gift na afloop. De twee concerten waren uitverkocht, wat uiteraard geen enorme prestatie was met een verplicht maximum van 30 bezoekers per concert.

Beide concerten werden via internet uitgezonden (‘livestream’, via Youtube), tegen betaling van € 5,-, waardoor we een groter publiek bereikten. Een van beide concerten wordt bewaard, later kijken kan dus.

I will Fear No Evil

Muziek als drager van hoop en licht

De tijd rond Allerzielen is een periode om terug te denken aan onze overleden geliefden en hoop en licht te verzamelen voor de dagen die komen gaan.
Muziek helpt daarbij.
Met twee kortere concerten, aangepast aan de eisen van de tijd, brengt het UVE het troostende Requiem van Howells en aanverwante muziek van eigentijdse componisten als Whitacre, Macmillan en jonge aanstormende componisten als Pärt Uusberg en Andrej Makor. Tevens verheugt het UVE zich erop de compositie Oorsprong van Jeroen Spitteler eindelijk live uit te voeren. Het stuk, dat op 1 mei midden in de lockdown online in première ging, is een ode aan de muziek en de kracht die in muziek maken schuilt.

Programma:

O Radiant Dawn van James MacMillan (*1959)
Requiem van Herbert Howells (1892-1983)
O lux beata Trinitas van Andrej Makor (*1987)
Sleep van Eric Whitacre (*1970)
Stemning van Wilhelm Peterson-Berger (1867-1942)
Dem Dunkeln Schoss der heilgen Erde van Johannes Brahms (1833-1897)
Lux aeterna van James MacMillan (*1959)
Jumalaga van Pärt Uusberg (*1986)
Muusika van Pärt Uusberg
Oorsprong van Jeroen Spitteler (*1970)
An Irish blessing, traditional

Het engeltje op de poster is te vinden in de Gertrudiskathedraal. Programmaboekje hier.

♫ ♫ ♫

Wat we in coronajaar 2020 ook deden (samen met Photonen) is een uitvoering op Youtube van Oorsprong, een nieuwe compositie door Jeroen Spitteler. Het resultaat mag er zijn! Zie hier.

♫ ♫ ♫

De concerten van 14 maart in Wilp en 20 maart in de Pieterskerk te Utrecht moesten helaas afgelast worden wegens het corona-virus. Met enig optimisme stelden we ze in overleg met de locaties uit tot 20 en 21 juni. Dat ging echter ook niet door. Het ontbrak ons aan repetitietijd om goede uitvoeringen te bieden.

Heavenly Signals was een bijna geheel Engelstalig passieprogramma met koormuziek uit de 20e en 21e eeuw. In deze deels bekende en deels onbekende composities klinken eeuwenoude teksten. Hedendaagse componisten zoals Howells (Requiem), Sanders (The Reproaches), Macmillan (Strathclyde Motets) en Pärt (Triodion) hebben ieder op eigen wijze iets nieuws toegevoegd aan een lange traditie.
Howells’ Requiem en een van de Strathclyde Motets werden verwerkt in een volgend programma, zie boven.

Kopers van toegangsbewijzen kregen bericht over retourbetaling toegangsbewijzen.
Wie geen retourbetaling aanvroeg kreeg met deze toegangsbewijzen ook toegang tot de optredens van 25 oktober (Rheden, afgelast wegens corona) en 12 maart (Utrecht).

♫ ♫ ♫

In september 2020 zou het UVE ijs & corona dienende enkele dagen op bezoek gaan bij het Madrigalchor Weimar, mét optreden. Helaas ging dit bezoek wegens het virus niet door.

♫ ♫ ♫

Zie verder Komende concerten!

Voor 2019, zie hier. Voor 2018 hier. Enz.

Schuiven naar boven