Eerdere dirigenten

Van 2004 tot 2012: Laura Tammeling

Laura3

 

 

 

 

 

 

Na de studie solozang aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen en een vervolgstudie in Londen bij David Harper heeft Laura Tammeling (1953) een tiental jaren een solocarrière als concertzangeres gehad.

Na deze periode verlegde zij haar werkgebied naar koordirectie en koorcoaching. Zij volgde diverse cursussen en rondde de applicatie-opleiding Koordirectie voor Vakmusici met succes af, waar zij studeerde bij Ton Braas, Oane Wierdsma, Reinier Wakelkamp en Frans Schouten.
Daarop volgde bij Kunstfactor Unisono de aanstelling als docent koor- en stemvorming aan de Meerjarige Dirigentenopleiding voor Amateurs en aan de Applicatie-opleiding Koordirectie voor Vakmusici.
Het belangrijkste werkterrein van Laura Tammeling is de vocale begeleiding van zowel amateur- als beroepszangers en het geven van workshops koorvorming, stemtechniek en repertoirestudie aan koren en bedrijven.
Laura Tammeling was van augustus 2004 tot herfst 2012 dirigent van het UVE. Voor meer informatie over haar, zie Lauratammeling.eu.

Van 1985 tot 2004: Cees Scharloo
Cees Scharloo studeerde aan het Rotterdams conservatorium schoolmuziek, solozang en koordirectie en orkestdirectie aan het Twents conservatorium. In het verleden heeft hij gewerkt als leraar solozang en als koordirigent, onder andere van Opera Forum en het Groot Omroepkoor.
In 1979 begon hij met een rechtenstudie, de meestertitel behaalde hij in 1985. In 1985 werd hij aangenomen als dirigent bij het UVE en sinds die tijd is Cees Scharloo ook weer werkzaam als leraar solozang.
In maart 2004 heeft Cees Scharloo afscheid genomen als dirigent van het UVE.

 

Schuiven naar boven