Komende concerten

In 2021 bestond het Utrechts Vocaal Ensemble 75 jaar.

Niemand van de huidige zangers heeft de oprichting meegemaakt, we waren nog niet eens geboren, maar dat verhindert ons niet er een feestje van te maken!
Dat feestje gaan we dit jaar vieren. Want 2021 werd een beetje coronagrijs… Allemaal feestelijke uitvoeringen die niet doorgingen. (Al gaven we in 2021 wél een concert, met herhaling: zie Wat deden we, ook voor de 1e set jubileumconcerten in 2022.)

Sint Maartenscantate en Saint Nicholas Cantata

Sint Maarten gaf zijn mantel aan een bedelaar, Sint Nicolaas redde kinderen van een akelig lot. Beide vrijgevige heiligen staan centraal op komend jubileumconcert. Speciaal voor dit jubileum, dat rond 11 november wordt gevierd, schreef onze dirigent, Jeroen Spitteler, een werk voor koor, orkest en solisten: de Sint Maartenscantate, gewijd aan de beschermheilige van Utrecht. Voor het libretto zijn onder meer gedichten van Utrechtse daklozen gebruikt. Zo laat ook de bedelaar zich horen.

Tevens passend in deze herfstperiode klinkt van Benjamin Britten de spectaculaire cantate Saint Nicolas. De koorpartijen zijn geschreven voor jongens- en meisjeskoren van verschillende scholen.
Aangevuld met strijkorkest, percussie, piano, orgel en tenor-solist moet de dirigent, zo waarschuwt Britten, het hoofd koel kunnen houden.

6 en 12 november 2022: 2e set jubileumconcerten, met koor, Utrechts Kinderkoor, solisten en orkest:

6 november 15.15 in de Sint Franciscus Xaverius-kerk, Het Zand 29, Amersfoort. Bestellen

12 november 20.00 in de Nicolaikerk, Nicolaaskerkhof 8, Utrecht. Bestellen

Programma: de Saint Nicholas Cantata van Benjamin Britten en de première van de Sint-Maartenscantate van Jeroen Spitteler.
Solisten: Guy Cutting (Saint Nicholas Cantate), Ingrid Nugteren en David Visser.
Orgel: Wouter van Belle. Piano: Femke de Graaf.
Kinderkoor: Zangschool Utrecht, o.l.v. Thea Bakker.
Toegangsprijs: € 17,50, kinderen tot 16 jaar € 12,50.

Nieuws over onze concerten ontvangen? Dat kan. Stuur een bericht naar info@utrechtsvocaalensemble.nl.

Verder:
– bestaat Utrecht in 2022 900 jaar
– treedt onze dirigent eind 2022 af. Zie ook hier

Schuiven naar boven